Στην κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research περιλαμβάνονται καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μεταξύ αυτών ο γεννημένος στο Πυθαγόρειο της Σάμου Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.

Πρόκειται για την 6η ετήσια έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων 1.000 επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας, κι ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης. Οι δύο καθηγητές του ΑΠΘ, μάλιστα, βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη για την Ελλάδα.

Για την έκδοση της κατάταξης μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλον τον κόσμο, συνυπολογίζοντας αρκετούς παράγοντες και μετρήσεις σχετικά με το επιστημονικό τους έργο. Στο σύνολο των προφίλ των επιστημόνων που μελετήθηκαν περιλαμβάνονται 37 επιστήμονες από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται άλλα τέσσερα μέλη του ΑΠΘ από το Τμήμα Πληροφορικής: ο καθηγητής Ιωάννης Μανωλόπουλος, ο καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κοτρόπουλος κι ο επίκουρος καθηγητής Γρηγόριος Τσουμάκας.

“Η σημαντική αυτή διάκριση των συναδέλφων αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Πανεπιστήμιό μας και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Ο τομέας της Πληροφορικής, ένας από τους πυλώνες του Αριστοτελείου, δημιουργεί διαρκώς νέες προοπτικές έρευνας και ανάπτυξης, ενώ αποτελεί φυτώριο των επιστημόνων του μέλλοντος. Προσανατολισμένο στην έρευνα, την καινοτομία και την αριστεία, το Αριστοτέλειο παράγει σημαντικό έργο, διεθνούς κύρους και αναγνώρισης” δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στη συνολική κατάταξη με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστημόνων, συνολικά έξι.

Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση, τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις διακρίσεις τους έως τις 16 Μαΐου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Νοέμβριο του 2019, για πέμπτη συνεχή φορά, ο κ. Καραγιαννίδης είχε καταταχθεί στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως (Web οf Science Highly Cited Researchers), που συντάσσει η εταιρεία Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters)!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!