Τις υποχρεώσεις τους να μεριμνούν έγκαιρα για την καθαριότητα των οικοπέδων τους, ειδικά στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε Πυθαγόρειο και Ηραίο ο δήμος Ανατολικής Σάμου, προειδοποιώντας με τις προβλεπόμενες κυρώσεις, σε διαφορετική περίπτωση.

Συγκεκριμένα, ενημερώνει εκ νέου ότι το άρθρο 23 του εγκεκριμένου Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος του δήμου ορίζει πως:

1) Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Νόμου 3852/10 “Καλλικράτης” παρ. 26, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, καθώς και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στον καθαρισμό, αποψίλωση (από τα ξερά χόρτα) κι απομάκρυνση όλων των υλικών (εύφλεκτων και μη), καθώς και των σκουπιδιών που βρίσκονται εντός αυτών.

2) Οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα περιφράσσουν σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Οικοδομικού Κανονισμού και να προβαίνουν σε τακτική καθαριότητα και αποψίλωση.

3) Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της παρούσας διάταξης, αποκαθιστά την καθαριότητα και την ασφάλεια του οικοπέδου, καταλογίζοντας όλες τις σχετικές δαπάνες καθαρισμού, απολύμανσης, περίφραξης και ασφάλισης του χώρου σε βάρος των υπευθύνων και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!