Σύσκεψη στο δημαρχείο Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι οργανώθηκε την Τρίτη, με αντικείμενο την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση του δήμου προς τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αλέκος Λυμπέρης, ο αρμόδιος σε θέματα τουρισμού αντιδήμαρχος, Ν. Βακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Λογοθέτης, οι τουριστικοί πράκτορες Αλ. Έλληνας και Μ. Μπακόπουλος, η Κ. Σταύρου μέλος του δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο Μ. Ελένης επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Οι πράκτορες ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή για όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στον τομέα του τουρισμού με φόντο την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τόνισαν ότι ακριβείς προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν  για το πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις και οι πτήσεις από το εξωτερικό, καθώς αναμένονται οδηγίες από τις κυβερνήσεις των κρατών, και επέμειναν στο ότι “θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά”. Επίσης είπαν ότι διατηρούν καθημερινή επαφή με τους tour operators, διασφαλίζοντάς τους ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών.

Από την πλευρά του ο δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε στοχευμένες κινήσεις για την τόνωση της προβολής του νησιού ειδικά στο εξωτερικό, ώστε να διεκδικηθεί ό,τι περισσότερο είναι δυνατό εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Φωτογραφίες: Δήμος Δυτικής Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!