Δύο νέα χρυσά μετάλλια έβαλε στη “συλλογή” του ο ΕΟΣ Σάμου, αυτή τη φορά στον διεθνή διαγωνισμό “Vinalies Internationales”!

Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν εκ νέου και στο εξωτερικό τα “Samos Anthemis” και “Samos Nectar”, που απέσπασαν χρυσά βραβεία Vinalies® d’Or (Gold), καθώς ξεχώρισαν ανάμεσα σε περίπου 3.500 κρασιά εγνωσμένης αξίας του διεθνούς αμπελώνα.

Ενδεικτικά για την ποιότητα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου είναι τα σχόλια των κριτών που συνόδευαν τα δύο αυτά “χρυσά” κρασιά του:

Για το “Samos Anthemis” ανέφεραν: “Με υπέροχο φόρεμα καρυδιάς και πορτοκαλί αντανακλάσεις, αυτό το κρασί από το Συνεταιρισμό της Σάμου αποκαλύπτει τα αρώματα ξηρών καρπών, κόκκων καφέ, κυδωνιού, μελιού και σύκου. Το στόμα είναι πικάντικο, λείο, γλυκό αλλά εξαιρετικά ισορροπημένο. Το τελείωμα με τόνους αποξηραμένων φρούτων παραπέμπει σε λικέρ, ωστόσο παραμένει υπέροχα φρέσκο. Θα απολαύσετε αυτό το παλαιωμένο μοσχάτο από τη Σάμο, όλον τον χρόνο…”.

Εξίσου χαρακτηριστικές ήταν και οι κριτικές τους για το “Samos Nectar”: “Το κεχριμπαρένιο του χρώμα εναρμονίζεται με τα αρώματα ξηρών καρπών και μπαχαρικών, που ζωντανεύουν από άνθη πορτοκαλιάς. Στον ουρανίσκο, η απαλότητα αυτού του ισχυρού κρασιού της Σάμου έρχεται σε πρώτο φόντο. Το μοσχοκάρυδο και το φουντούκι συνοδεύουν τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών. Η επίγευσή του έχει πικάντικες νότες και αποτελεί ένα «νέκταρ» που ξεχωρίζει!”.

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε το 1994, έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους του κόσμου και διεξάγεται στη “μητρόπολη” των οίνων, το Παρίσι. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από 130 διεθνείς προσωπικότητες με εξειδίκευση στην αισθητηριακή ανάλυση, οι οποίοι για πέντε ολόκληρες μέρες δοκιμάζουν, σχολιάζουν και βαθμολογούν κάθε ένα από τα δείγματα των οίνων που έχουν σταλεί. Η αμεροληψία είναι εγγυημένη χάρη στις αποκλειστικά “τυφλές” δοκιμές, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Vinalies® Internationales, όπου το μόνο που μετράει για τους κριτές είναι η ποιότητα του κρασιού!

Ως αναγνώριση της αυστηρότητας, της κανονικότητας και των αδιάβλητων αποτελεσμάτων σε κάθε στάδιο δοκιμών, ο διαγωνισμός έχει πιστοποίηση ISO 9001, βάσει των διεθνών προτύπων ανταγωνισμού κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών OIV.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!