Νέα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών ανακοίνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του για απαλλαγή δημοτικών τελών για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων διασποράς του Covid-19.

Πιο αναλυτικά, σήμερα η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε:

Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Εσόδων του δήμου τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση

2. Τελευταίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

1. Επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, απαλλάσσονται των τελών κοινοχρήστου, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης, μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 4688/2020, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο δημοτικό χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν, με αίτησή τους, πρόσθετο χώρο, που μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου χώρου της αρχικής παραχώρησης, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και εφόσον είναι εφικτό ή να έχουν μείωση δημοτικών τελών έως 50%.

Καλούνται οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου – Τμήμα Εσόδων, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 15/07/2020.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στις διατάξεις αυτές οι επιχειρήσεις που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας.

Τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων

Παρατείνονται έως 31/08/2020 τα τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων για τους λογαριασμούς που έληξαν από 11-3-2020 έως 30-4-2020 (α’ τρίμηνο 2020 για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2020 για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία).

Μισθώματα

Κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Τροφεία παιδικών σταθμών

Απαλλάσσονται οι υπόχρεοι από τα τροφεία των παιδικών σταθμών για όσο χρονικό διάστημα παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ρυθμίσεις – βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών

Παρατείνονται μέχρι 31/08/2020 για τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς αυτών που αναφέρονται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Α1061/2020 (1043 Β΄) για τις παρακάτω οφειλές προς τον δήμο:

1. Οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών που έληγαν από 11/03/2020 έως 30/04/2020.

2. Οι δόσεις Μαρτίου και Απριλίου 2020 ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής.

3. Αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων δημοτικών τελών κατά την 11/03/2020.

4. Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος αναστολής.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 4668/2020, μπορούν να αιτηθούν και πρόσθετο χώρο, μέχρι και το διπλάσιο, εφόσον είναι εφικτό ή να έχουν μείωση έως 50% των τελών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22733 50136 & 22733 50147, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!