Τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπέγραψε-επικύρωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του κατά πλειοψηφία.

“Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται” δηλώνει η δημοτική Αρχή, σημειώνοντας πως μέσω της συνεργασίας αυτής θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο “Πυθαγόρας”. Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

“Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία” τονίζει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!