Φωτογραφία: Michalis Films

Την απόφαση για υποχρεωτική απομάκρυνση όλων των φωτεινών επιγραφών από το Πυθαγόρειο έλαβε ο τοπικός Σύλλογος Επαγγελματιών, σύμφωνα με το Μaster Plan, καθώς η περιοχή είναι προστατευμένη από την UNESCO από το 1992.

Όπως έγινε γνωστό, θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο έως τον Οκτώβριο ώστε οι
επαγγελματίες να μπορέσουν να απομακρύνουν τις φωτεινές επιγραφές τους. Υπήρξε επίσης η πρωτοβουλία να δοθεί ένα χρηματικό ποσό σε ορισμένους επαγγελματίες για την αντικατάσταση αυτών με νέες.

“Όποιος δεν συμμορφωθεί με το παραπάνω, θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου” ξεκαθαρίζει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου, Εμμανουήλ Βαλής.

Την Παρασκευή συγκλήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματιών Πυθαγορείου στο δημαρχείο, με καθολική συμμετοχή των επαγγελματιών. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την τουριστική εικόνα και ανάπτυξη του Πυθαγορείου. Το προεδρείο ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το θέμα της καθαριότητας με βυθιζόμενους κάδους και κάδους ανακύκλωσης, για τους νέους χώρους parking, για την πεζοδρόμηση της παραλιακής, όπως και για τον διαβατηριακό έλεγχο για τον οποίον οι κινήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με τη χρηματοδότηση του λιμενικού ταμείου και του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις που θα τονώσουν την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια υπήρξε θετικό κλίμα και κοινή κατεύθυνση για μια καινούρια εικόνα στο Πυθαγόρειο.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!