fbpx

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για την παιδεία στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Σύσκεψη με θέμα την παιδεία και τη συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο δημαρχιακό μέγαρο Δυτικής Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα, όπως η προμήθεια σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού, οι οικονομικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, τα κτιριακά ζητήματα κ.α.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Διακοσταμάτης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δ. Σάμου, κ. Γαλανού, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Δ. Σάμου, κ. Κουκούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Γιάννης Αρχοντούλης, η αντιπρόεδρος κ Πολυζωγοπούλου, η γραμματέας κ. Λαμπρινού, η ταμίας κ. Τζελέπη και το μέλος του συλλόγου, κ. Κατζώρας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, Γιάννης Αρχοντούλης, αναφέρθηκε στο έγγραφο του συλλόγου Δ/Ν (14/04 αρ.πρωτ 39 ) με το οποίο είχε αιτηθεί προμήθεια εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε περίπτωση που οι πιστώσεις των σχολικών επιτροπών δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούσαν να επιχορηγήσουν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο, όσον αφορά την αγορά φορητών ηλεκτρονικών συσκευών. Το ίδιο αίτημα είχε αποστείλει και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, “το δεύτερο σοβαρό θέμα συζήτησης ήταν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και η πρωτοφανής δυσλειτουργία των σχολικών επιτροπών μετά τη διάσπαση των δύο δήμων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε για τα 96 χιλιάδες ευρώ τα οποία είναι αδιάθετα από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Ακόμη και σήμερα δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά οι καινούριες σχολικές επιτροπές.

Όλο αυτό το διάστημα οι σχολικές μονάδες λειτουργούσαν με τιμολόγια επί πιστώσει και ακόμη και αυτή τη στιγμή έχουν ανεξόφλητα ποσά στους προμηθευτές τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αδιάθετα ποσά και το μόνο που θα βοηθήσει είναι μία γενναία χρηματοδότηση από τους αντίστοιχους φορείς.

Επίσης ενημέρωσε για τη δέσμευση του Δημάρχου Αν. Σάμου που αφορά την επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με ολόκληρο το ποσό που χρειάζονται οι σχολικές μονάδες να κλείσουν το υπόλοιπο τους, με το παλιό ΑΦΜ της ενιαίας σχολικής επιτροπής.

Σε ερώτηση του προέδρου κ. Αρχοντούλη, αν προτίθεται και ο Δήμος Δ. Σάμου να πράξει το ίδιο, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξόφλησης αρκεί να επιστραφούν τα χρήματα όταν αποδοθούν στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

· Για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας ζητήθηκε σχετική ενημέρωση όσον αφορά την απολύμανση και τη μέριμνα για την καθαριότητα των σχολικών χώρων.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως από την πλευρά τους είναι έτοιμοι ώστε να πραγματοποιηθούν οι απολυμάνσεις στον σωστό χρόνο που απαιτείται. Τόνισε όμως το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα στεγαστικά ζητήματα των νηπιαγωγείων του Καρλοβάσου και το θέμα της μεταστέγασης του 3ου νηπιαγωγείου σε περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης.

· Προτάθηκε από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου η επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Πλατάνου.

· Επίσης η αντιπρόεδρος του συλλόγου έθεσε τα θέματα για την πυρασφάλεια των σχολείων, τις ράμπες και WC ΑΜΕΑ σχολείων, την ένταξη στα προγράμματα Φιλοδήμος, ποια σχολεία έχουν ενταχθεί και τι χρονικός προγραμματισμός έχει γίνει για υλοποίηση των έργων.

· Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα για αυτόνομη αίθουσα στο τμήμα ένταξης του 3ου Ν/Γ Νέου Καρλοβάσου.

· Την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Σάμου, μετά από πρόταση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, το ψήφισμα – καταγγελία “Οι κάμερες δεν έχουν θέση στα σχολεία”, όπου ο σύλλογος:

– Ζητά άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης

– Καλεί τους γονείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Στο τέλος της σύσκεψης εκφράστηκε και από την πλευρά του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Σάμου η πρόθεση για αγαστή συνεργασία σε θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες της περιοχής“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!