Ενημερωτική εκστρατεία με θέμα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ξεκίνησε στους οικισμούς του ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα την Κυριακή στο Παλαιό Καρλόβασι, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που συγκεντρώνει. Η δράση αυτή έγινε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Καρλοβάσου.

Πρόκειται για έναν κατάφυτο οικισμό όπου η βλάστηση αναμιγνύεται σε κάθε σημείο με αστικό περιβάλλον δημιουργώντας έτσι ένα δύσκολο συνδυασμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα η περιοχή οδεύεται και εξυπηρετείται μόνο από έναν δρόμο, χωρίς περιμετρική πρόσβαση για οχήματα, γεγονός που σημαίνει ότι σε πιθανή εκδήλωση φωτιάς θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για το οποίο ενήμεροι, πρέπει πρώτα να είναι οι κάτοικοι.

Για τους παραπάνω λόγους, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα από τους αρμόδιους και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την ασφάλεια, πρωτίστως των κατοίκων αλλά και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με τον συντονιστή Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγο Ιωάννη Σταμούλη, και τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, κάτοικοι του οικισμού, εθελοντές και πολλά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες από την ενημερωτική εκδήλωση στο Παλαιό Καρλόβασι:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here