fbpx

Μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων ζητά το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου

Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τα επισιτιστικά επαγγέλματα της Σάμου συγκαλείται την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που πλήττουν τον κλάδο αυτήν την περίοδο και για να τεθεί το σχέδιο δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα.

Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείου αναφέρονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τα επισιτιστικά επαγγέλματα της Σάμου συνεδρίασε το Σάββατο 16/5 για τις εξελίξεις που πλήττουν τον κλάδο μας αυτήν την περίοδο και το σχέδιο δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα.

Βιώνουμε μία κατάσταση νέας καπιταλιστικής κρίσης που με αφορμή την ασθένεια COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος επίθεσης στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας μαζί με Εργατικό Κέντρο του νομού μας μπήκε και θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή για να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των συναδέλφων (και εποχικών και των «ελαστικά» απασχολουμένων) με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου μας. Να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων που το επόμενο διάστημα θα εργαστούν σε ξενοδοχεία, επισιτιστικές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων από τα βάρη δανείων, λογαριασμών, φορολογίας.

Δηλώνουμε ότι τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2010 όσο και της ανάπτυξης που ακολούθησε οι συνάδελφοί μας έχουν ήδη σηκώσει το βάρος αυτό με τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα στα δικαιώματά μας. Παρόντες ήμασταν στις φιέστες και τα πανηγύρια των κυβερνήσεων και των εργοδοτών για τα ρεκόρ αφίξεων και κερδών της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού για τη χώρα μας, μόνο που εμείς ήμασταν στα παρασκήνια ειδικά όταν γινόταν η μοιρασιά του πλούτου που εμείς παράξαμε.

Αυτές τις μέρες, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, ειδικά μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, βάζουν ξανά στην κλίνη του Προκρούστη τη σταθερή δουλειά, τις Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα των εποχικών στην επαναπρόσληψη.

Πρόκληση αποτελεί το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές την ίδια στιγμή που καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στα 400 ευρώ. 

Αυτή είναι η “συν-εργασία” κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων με μειώσεις μισθών κάτω από την κλαδική ΣΣΕ.

Η εικόνα από το νησί μας είναι ότι πολλά ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν ή θα υπολειτουργούν με λιγότερους εργαζόμενους.

Πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε αγωνιστικό κάλεσμα του κλάδου μας για το νησί μας και με σύνθημα “ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ” προχωράμε σε Γενική Συνέλευση του κλάδου μας την Παρασκευή στις 29 Μαΐου στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ (Σμύρνης 2, Βαθύ) και ώρα 10.00 το πρωί.

Καλούμε όλους μας τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν και να πάρουμε θέση στις εξελίξεις που αφορούν στις ζωές μας!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!