Το πανηγυρικό εορτασμό της Αποδόσεως του Πάσχα θα τελέσει το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Σάμου η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Η Μητρόπολη αναφέρει για τον εορτασμό:

“Επειδή λόγω των γνωστών μέτρων της υγιειονομικής προστασίας οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα τελέσθησαν χωρίς την συμμετοχή του ευσεβούς Λαού μας, πειθαρχούντες εις την προτροπήν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αύτη εξεφράσθη εις την υπ’ αριθμ. 3016/02-04-2020 Εγκύκλιό της, την νύκτα της Τρίτης 26ης προς Τετάρτην 27ην Μαΐου 2020, θα τελέσωμε συν Θεώ όλην την Ακολουθίαν της Αναστάσεως και την Πασχάλιο Θεία Λειτουργία, όπως ακριβώς την λαμπροφόρον νύχτα της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου, τη συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως Σάμου και με την συμμετοχήν πλέον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας μας, εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Σπυρίδωνος, κατά το ακόλουθον πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ώρα 21.30: Πασχάλιος Ακολουθία (τρις) ως Απόδειπνον

Ώρα 21.50΄: Μετάδοσις Αγίου Φωτός «Δεῦτε λάβετε Φῶς…»

Ώρα 21.55΄: Έξοδος εις τον εξωνάρθηκα και ανάγνωσις του Β΄ Εωθινού Ευαγγελίου

Ώρα 22.00΄: «Δόξα τῇ Ἁγία καί Ὁμοουσίῳ…» Χριστός Ανέστη (10άκις) και εν συνεχεία τα Ειρηνικά, ο κανών της Αναστάσεως και ο λοιπός αναστάσιμος Όρθρος,

Ώρα 23.15΄: Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Ώρα 00.30΄(της Τετάρτης 27 Μαΐου): Ευλογία και διανομή πασχαλίων αυγών και πέρας της Θείας Λειτουργίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here