Κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες τα νέα τεύχη δύο περιοδικών με σαμιώτικη θεματολογία.

Πρόκειται για το 83ο τεύχος του περιοδικού σαμιακών γραμμάτων και τεχνών “Απόπλους” (Άνοιξη 2020) και το 30ο τεύχος του μικρού περιοδικού “Το Τηγάνι”, που εκδίδεται από τον Σύλλογο Πυθαγορείων Σάμου, Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων.

Λίγα λόγια για τα νέα τεύχη των περιοδικών:

Απόπλους, τεύχος 83, Άνοιξη 2020

Το 83ο τεύχος του “Απόπλου” συνεχίζει το αφιέρωμα στην μετάφραση.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του αφιερώματος «Ποίηση σε μετάφραση».

Ο πίνακας που κοσμεί το εξώφυλλο είναι του φίλου ζωγράφου Νίκου Κυπραίου.

Εκτός αφιερώματος διηγήματα, δοκίμια, ιστορικές προσεγγίσεις θεμάτων του 20ού αιώνα. Και όπως πάντα βιβλιοπαρουσιάσεις στο τέλος.

Το τεύχος είχε εκδοθεί προ κορωνοϊού, αλλά καθυστέρησε η αποστολή του λόγω της καραντίνας.

Αποπλέει και πάλι μετά την άρση των απαγορευτικών και ετοιμάζεται ήδη το 84ο τεύχος με το οποίο θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα.

Το επόμενο τεύχος θα περιέχει μεταφρασμένη πεζογραφία“, αναφέρει για το νέο τεύχος του περιοδικού “Απόπλους” ο κ. Χρίστος Λάνδρος.

Το Τηγάνι, τεύχος 30, Μάιος 2020

Εν μέσω κορωνοϊού και καραντίνας κυκλοφόρησε το 30ό τεύχος του μικρού περιοδικού Το Τηγάνι.

Λιτή αλλά ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση και ύλη που σχετίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το Πυθαγόρειο, την ιστορία του, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των ανθρώπων του.

Με ποικίλα κείμενα, άλλα στοχαστικά δοκιμιακά, άλλα αφηγηματικά, περιγραφικά, άλλα φαντασίας, άλλα ιστορικά της πρόσφατης ιστορίας του Πυθαγορείου κι άλλα που καταγράφουν ευτράπελα γεγονότα της μικροκοινωνίας του Τηγανίου.

Όσον αφορά την καραντίνα, η αναφορά στα μέτρα του Καποδίστρια σε μιαν αντίστοιχη επιδημία, φανερώνει ότι η αντίδραση της πολιτείας και της κοινωνίας δεν είναι μόνο σημερινή.

Και όλα αυτά σε ένα μόνο τεύχος του μικρού περιοδικού Το Τηγάνι, έκδοση του Συλλόγου Πυθαγορείων Σάμου, Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων, που τιμάται προς 4 ευρώ το τεύχος ή 12 ευρώ για την ετήσια συνδρομή του.

Η κεντρική του διάθεση γίνεται από το βιβλιοπωλείο του Σταύρου Καριώτογλου στο Πυθαγόρειο, ενώ η έκδοσή του στηρίχθηκε στην ευγενική συνδρομή χορηγών.”.

Πηγή: Σελίδες περιοδικού “Απόπλους” και Στέλιου Μάρκου στο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here