Συνεχίζουν κανονικά και παρέχουν στους πολίτες πλήρεις υπηρεσίες για όλες τις διαδικασίες οι διευθύνσεις Μεταφορών κι Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών κι Επικοινωνιών, Νίκος Νύκτας.

Όπως είπε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους των συναρμόδιων υπουργείων, “υποδεχόμαστε το κοινό μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν διαδικτυακά, κατόπιν προηγουμένως συμφωνηθέντος ραντεβού με τηλέφωνο ή email”.

Οι  υπηρεσίες, από τις πρώτες σε πανελλαδική κλίμακα, προγραμμάτισαν και εκκίνησαν εκ νέου τη διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων από τις 12/5, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτούντων εκπαιδευτών από τις σχολές οδηγών, προσθέτοντας και μια επιπλέον ημέρα θεωρητικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, οι εξετάσεις ξεκίνησαν στη Σάμο στις 12/5, ενώ σε Χίο και Λέσβο στις 14/5.

Ο κ. Νύκτας επισήμανε ότι οι υπηρεσίες συνεχίζουν και μεριμνούν για την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους εξεταζόμενους κατά τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται με πλήρη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα μέτρα. Όλοι οι εξεταστές, έχοντας ενημερωθεί σχετικά, φέρουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά) και τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται με το 50% της δυναμικότητας της αίθουσας εξετάσεων, προκειμένου οι υποψήφιοι και οι εξεταστές να είναι ασφαλείς.

Τέλος, εκπαιδευτές κι εξεταζόμενοι οφείλουν να φέρουν όλοι ανεξαιρέτως τον δικό τους απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά).

Από τη Δευτέρα 11/5 έχει ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η διαδικασία της χορήγησης “προσωρινής άδειας οδήγησης” στους υποψήφιους οδηγούς που επιτυγχάνουν στην πρακτική εξέταση κάθε κατηγορίας οχημάτων. Ο υποψήφιος οδηγός, 48 ώρες μετά την επιτυχή πρακτική του εξέταση, μπορεί να εισέλθει στον διαδικτυακό τόπο www.gov.gr με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxisnet και να προβεί στην εκτύπωση της προσωρινής άδειας οδήγησής του, η οποία έχει ισχύ 4 μηνών.

Τα ΚΤΕΟ και ΙΚΤΕΟ της Π.Ε. Βορείου Αιγαίου επαναλειτουργούν κανονικά, ήδη από τις 4/5, οπότε και επανεκκίνησαν οι τεχνικοί έλεγχοι αυτοκινήτων (επιβατικών, φορτηγών και λεωφορείων), κατόπιν ραντεβού.

Ο κ. Νύκτας ευχαρίστησε  το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τους εκπαιδευτές και τους εξεταζόμενους για την άψογη συνεργασία και την ετοιμότητά τους, καθώς, μόλις το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέτρεψε και πάλι τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, το έκαναν πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here