fbpx

Το υποχρεωτικό ερωτηματολόγιο επιβατών πριν το ταξίδι με πλοίο

Ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος-Ιταλίας).

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να τα προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους, σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Εξάλλου, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, καθώς και στα υπό ελληνική σημαία πλοία διεθνών πλόων (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα πρέπει να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μία (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του, ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Αναλυτικές οδηγίες και τα ερωτηματολόγια έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και επίσης μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ:

 

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα πλοία:

Για μεγέθυνση κάντε κλικ εδώ

Για κατέβασμα των οδηγιών κάντε κλικ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!