Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Σάμου αποτελεί η απόφαση του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού TUI να ακυρώσει όλα τα προγράμματα από Σκανδιναβία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία προς το νησί του Πυθαγόρα.

Πρόκειται για πάνω από 30.000 τουρίστες, που κάθε χρόνο έρχονται με πτήσεις charter, και φιλοξενούνται σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Σάμου, αλλά κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχεία του Πυθαγορείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή κίνηση με charter προς το νησί ήταν συνολικά, περίπου, 135.000 επιβάτες, άρα πρόκειται για την ακύρωση σχεδόν του 25% της τουριστικής ροής με μία και μόνο κίνηση.

Μετά και από αυτό το σοκ που επιφύλασσε η TUI στους τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού, όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι μεγάλοι tour operators και αν υπάρχει πιθανότητα να σωθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της τουριστικής πίτας φέτος.

Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία, πάνω από 75% της οικονομικής δραστηριότητας στη Σάμο αφορά τον τουρισμό, οπότε η ενδεχόμενη και διαφαινόμενη κατάρρευσή του θα επηρεάσει δραματικά τους πάντες.

Πηγή: SamiakonVima.blogspot.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!