fbpx

Μίσθωμα 180 ευρώ τον μήνα ανά στρέμμα για κλειστό κέντρο μεταναστών στη Σάμο ως το 2030

Το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου αναζητά εκτάσεις σε Σάμο, Κω και Λέρο για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που θα λειτουργήσουν μέχρι και το 2030.

Με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, Νότη Μηταράκη, οι σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη μίσθωση γεωτεμαχίων σε συγκεκριμένες περιοχές των τριών αυτών νησιών, όπου θα εγκατασταθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα ήδη “τρέχουν”.

Στη Σάμο εκτάσεις αναζητούνται στη θέση Ζερβού της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος, του Δήμου Ανατολικής Σάμου,  για την επέκταση του κέντρου υποδοχής που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η διάρκεια των ανωτέρω μισθώσεων θα ξεκινήσει από την υπογραφή της σύμβασης και θα λήγει στις 31-12-2025.

Το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για 5 επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους. Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε 180,00 ευρώ ανά στρέμμα.

Αναφορικά με την καταβολή του, εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως θα προκαταβληθεί στον εκμισθωτή ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα μισθώματα των μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι τις 31/12/2020.

Από 1/1/2021 και μέχρι τις 31/12/2025, τα μηνιαία μισθώματα θα προκαταβάλλονται ανά εξάμηνο, εντός 2 μηνών από την έναρξη του εξαμήνου αυτού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στη θέση Ζερβού, καθώς και κάτοχοι-μισθωτές γεωτεμαχίων της περιοχής αυτής, εφόσον προσκομίσουν έγγραφη συναίνεση-υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του γεωτεμαχίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!