Μία έρευνα με θέμα τη μετανάστευση και τον φόβο των πολιτών της Σάμου για το έγκλημα διεξάγει η Ασαρίδου Νικολέτα, φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες αναφορικά με το φόβο του εγκλήματος για τους πολίτες της Σάμου.

Ο φόβος του εγκλήματος, αναφέρεται στο φόβο του να πέσει κάποιος θύμα εγκληματικής ενέργειας, σε αντιδιαστολή με την πραγματική πιθανότητα.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η συλλογή και η επεξεργασία των σημαντικότερων στοιχείων που περιγράφουν το φόβο των ανθρώπων να πέσουν θύμα ενός εγκλήματος.

Επισημαίνεται ότι, ο κατάλογος των εγκλημάτων που συνιστούν τα βασικά αδικήματα που συχνά συναντώνται στην καθημερινή ζωή, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής: Διάρρηξη, κλοπή, βανδαλισμοί ιδιωτικής περιουσίας, χρήση ή/και διακίνηση ναρκωτικών, σωματική βία, λεκτική βία, ρατσιστική επίθεση, ομοφοβική επίθεση, σεξουαλική κακοποίηση.

Μέσω της εν λόγω έρευνας θα καταστεί δυνατή η αξιολόγηση περιοχών του νησιού σχετικά με το φόβο του εγκλήματος, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα εκπόνησης μελλοντικών δράσεων αντιμετώπισης του προβλήματος, άρα και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

Στην έρευνα αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν κάτοικοι από διάφορες περιοχές της νήσου Σάμου.

Η έρευνα είναι ανώνυμη, κάθε προσωπικό δεδομένο που τυχόν περιλαμβάνει είναι απόρρητο και εμπιστευτικό.

Για να δείτε περισσότερα για την έρευνα και αν θέλετε να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ.