Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στα κτήρια που στεγάζονται το Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου, το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Εργαστηριακό Κέντρο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.27408/05-05-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα “Καθαρισμός σχολικών μονάδων κατά το διάστημα λειτουργίας τους για όσο διάστημα υφίσταται κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊου Covid-19”.

Οι σχολικές αυτές μονάδες, εκτός από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για να υποδεχτούν αρχικά τους μαθητές της Γ’ Τάξης.

Επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού στα κτήρια που στεγάζονται οι σχολικές μονάδες των Γυμνασίων της πόλεως Σάμου, Πυθαγορείου και Πύργου και πριν τη λειτουργία τους θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες θα διανεμηθούν γάντια μιας χρήσεως, χαρτί κουζίνας, χλωρίνη, αντισηπτικά μαντηλάκια, διάφανη μεμβράνη, μάσκες χειρουργικές μιας χρήσεως.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου δηλώνει πως φροντίζει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων και του ΕΟΔΥ.

“Ευχόμαστε σε όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες, με υγεία και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, για να είμαστε όλοι ασφαλείς” αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Δείτε επιπλέον εικόνες από την προληπτική απολύμανση των χώρων και των εγκαταστάσεων του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου, του Μαυρογενείου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου, όπως “ανέβηκαν” στη σελίδα τους στο Facebook:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!