Το μήνυμά του για την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού στον τουρισμό των νησιών του νομού Σάμου στέλνει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

Ο κ. Κατρακάζος αναφέρει ότι:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ζούμε πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις. Η πανδημία, πέρα από το σημαντικότερο που είναι η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, έχει προκαλέσει, και θα εξακολουθεί για πολύ καιρό να προκαλεί, τεράστιες ζημιές στην παγκόσμια οικονομία.

Γενική παραδοχή από όλους ότι η ζημιά στην τουριστική βιομηχανία θα είναι πολύ μεγάλη και για πολλούς δύσκολα αναστρέψιμη χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων. Στη χώρα μας, όπου το εισόδημα από την τουριστική δραστηριότητα αποτελεί βασική πηγή εσόδου, παράγοντα που συνέβαλε αποφασιστικά στο να αντέξουμε στα μνημονιακά χρόνια, η αγωνία για το τι έρχεται είναι μεγάλη για όλους μας.

Στο νησί μας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Νομού μας το τουριστικό έσοδο είναι η κυρία εάν όχι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος.

Στις ήδη αρνητικές επιπτώσεις από μεταναστευτικό- προσφυγικό προστίθενται οι πανευρωπαϊκές πλέον επιπτώσεις της πανδημίας.

Είναι σίγουρα μια πολλή δύσκολη ώρα.

Μια ώρα που απαιτεί από όλους να σταθούν στο ύψος της περίστασης.

Απαιτεί υπεύθυνη και ουσιαστική δράση.

Δεν είναι ώρα ούτε για μικροπολιτική, ούτε για προσωπικές πολιτικές.

Απαιτείται ενότητα, κοινή δράση και στοχευμένο πρόγραμμα προβολής που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων.

Είναι ανάγκη άμεσα…σήμερα Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι να εργαστούν μαζί με συγκεκριμένη στόχευση αλλά και διεκδίκηση από το κράτος για να έχουμε αποτέλεσμα.

Είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες συντονισμού από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιέγραψα παραπάνω, να διατεθούν πόροι, να γίνουν ομάδες αντιπροσωπευτικές που σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης να εργαστούν με ενότητα και σχέδιο για κάθε νησί.

Διαφορετικά, εάν ο καθένας τραβήξει τον δικό του δρόμο, είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα…

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και εγρήγορση“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!