Την τέταρτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώθηκε και φέτος  από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέλαβε η στατιστική ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Σάμου.

Ο διαγωνισμός Στατιστικής (https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020) διοργανώνεται τα τρία τελευταία χρόνια κι απευθύνεται σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (κατηγορία Α) και μαθητές Γυμνασίων (κατηγορία Β).

Το ΣΔΕ Σάμου συμμετείχε στη κατηγορία Β – Γυμνάσια και στη στατιστική ομάδα του συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι Kuno Yuiko, Βασσάλος Μανώλης και Ζαχαρίου Θέμος, με συντονίστρια τη μαθηματικό Παπαϊωάννου Μαρία – Μαρκέλλα.

Η ομάδα του ΣΔΕ Σάμου προκρίθηκε καταρχήν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, μαζί με άλλες περίπου 60 ομάδες, στην οποία κατέλαβε τελικά την 4η θέση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου είναι ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε ενήλικες που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουν το Γυμνάσιο και τους παρέχει μια δεύτερη ευκαιρία. Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο εκπαιδευτικά έτη και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, το περιεχόμενο σπουδών έχει ευέλικτο χαρακτήρα και προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων, ενώ δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις. Στη Σάμο το σχολείο συστεγάζεται με το ΓΕΛ Σάμου, ενώ στο Καρλόβασι συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Καρλοβάσου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!