fbpx

Το μήνυμα της Αδελφότητας Σαμίων Αθήνας για το Πάσχα

Η Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας στέλνει το μήνυμά της για το Πάσχα στους απανταχού Σαμιώτες και Σαμιώτισσες.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Αγαπητές/οί Σαμιώτισες/τες μέλη της Αδελφότητας φίλες και φίλοι μας.

Οι Άγιες ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα βρίσκονται πλέον στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πλησιάζοντας προς την κορύφωση του Θείου δράματος ευχόμαστε σε όλες και όλους πρώτα απ’ όλα υγεία και ευχές για καλή Ανάσταση.

Φέτος η πανδημία από τον ιό COVID19 μας επέβαλε μια νέα κατάσταση υποχρεώνοντάς μας σε αυτοπεριορισμό και απομόνωση.

Μας βγάζει τους Σαμιώτες από τις συνηθισμένες προετοιμασίες για τα έθιμα, που έρχονται από τα βάθη των χρόνων της ιστορίας μας.

Ο επιτάφιος στο Πυθαγόρειο, στον Όρμο Μαραθοκάμπου, η ξακουστή Ανάσταση με τις οβίδες στον Μαραθόκαμπο, στο Πυθαγόρειο, η Ανάσταση την Τρίτη του Πάσχα στο Καρλόβασι, το Αναστάσιμο γεμιστό κατσίκι στον φούρνο, η οικογένεια με τους φίλους και τους επισκέπτες γύρω από το τραπέζι, η συμμετοχή στις δραστηριότητες, φέτος θα μας λείψουν.

Είναι έθιμα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι επειδή είναι ξεχωριστά και είναι πλέον ξακουστά στα πέρατα της γης.

Φέτος καλούμαστε ως Σαμιώτες, ως πολίτες της χώρας, αλλά και ως πολίτες του κόσμου, να κάνουμε διαφορετικά την Ανάσταση και την διαδρομή της προς αυτήν, να την κάνουμε πιο προσωπική.

Αυτή η περίοδος αποκλεισμού λόγω της επιδημίας συνέπεσε χρονικά με την αρχή της σαρακοστής και την νηστεία της περιόδου των 40 ημερών πριν το Πάσχα.

Αγαπητοί συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι, Σαμιώτες και όλες και όλοι εσείς εργαζόμενοι και μη που μένετε στο όμορφο και ιδιαίτερο νησί μας, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για ότι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια όλων σας, να στηρίξετε μέχρι τώρα με αποφασιστικότητα και ευλάβεια τα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά πάνω απ’ όλα να στηρίξετε την προσπάθεια για την ομαλότερη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτή της πρωτοφανούς πανδημίας, που θα φέρει το νησί μας σε πλεονεκτική θέση ξεπερνώντας τις δυσκολίες των ημερών.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των Δημάρχων του νησιού μας, Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες τους και τους συγχαίρουμε για το μεγάλο έργο που επιτελούν στο νησί μας.

Των δημοτικών υπαλλήλων για την εξαιρετική στάση τους απέναντι στους ευάλωτους και σε όλους τους πολίτες, των Υγειονομικών υπηρεσιών των γιατρών, νοσηλευτών, και λοιπών επιστημόνων που στηρίζουν τις υγειονομικές δομές, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, το δυναμικό της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού, του Λιμενικού, που μεριμνούν καθημερινά και βρίσκονται συνεχώς δίπλα σας.

Να σημειώσουμε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες της γενικής γραμματείας υποδοχής με το πολύγλωσσο υλικό που έχει παραχθεί, αλλά και της προσπάθειας των εργαζομένων στις υπηρεσίες της στο νησί μας, έχουν φέρει αποτελέσματα στην κατανόηση από όλους τους αιτούντες άσυλο, που διαμένουν στον χώρο του ΚΥΤ, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της επιδημίας και έχουν συνεργαστεί μέχρι τώρα στην πλειοψηφία τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητές και αγαπητοί η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη το ακούτε από όλες και όλους από κάθε μέσο επικοινωνίας ελληνικό και ξένο.

Είστε σημαντικές και σημαντικοί η κάθε μία και ο κάθε ένας από εσάς, για όλες και όλους εμάς.

Θα συναντηθούμε στο νησί μας μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μείνετε ασφαλείς μείνετε σπίτι φροντίστε τους εαυτούς σας φροντίστε το κοινωνικό σύνολο.

Καμιά και κανένας σας δεν περισσεύει.

Αγαπητές και Αγαπητοί Σαμιώτισες Σαμιώτες και διαμένοντες στο νησί μας,

Ευχόμαστε σε όλες και όλους σας καλή Ανάσταση.

Για τη Αδελφότητα Σαμίων εν Αθήναις

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κώστας Αγγελής

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!