Σημερινή φωτογραφία του Μάκη Ευαγγέλου από την πόλη της Σάμου

Κατά εκατοντάδες έχουν βγει και σήμερα, Σάββατο, στην πόλη της Σάμου από το ΚΥΤ οι αιτούντες άσυλο, που συνωστίζονται μαζικά, ειδικά σε ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Όλα αυτά παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που ισχύουν πανελλαδικά από τις 23 Μαρτίου, λόγω κορωνοϊού, και τα 30.000 πρόστιμα που έχουν έκτοτε επιβληθεί για άσκοπες μετακινήσεις.

Μόλις σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, σε δηλώσεις του στο “Open”, είπε επί λέξει: “Πλέον βγαίνουν πάρα πολύ λιγότεροι από τα ΚΥΤ… Στα νησιά έχουμε παγώσει το χρηματικό επίδομα του Απριλίου (που παίρνουν κάθε μήνα) από την Ύπατη Αρμοστεία, ώστε να μην υπάρχει έξοδος για να κάνουν ανάληψη χρημάτων… Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να περιορίσουμε τον κίνδυνο κρούσματος στις δομές των νησιών, τα οποία ενισχύουμε καθημερινά”.

Όλα αυτά παρά τις προ ημερών υπουργικές εξαγγελίες ότι οι διαμένοντες στα ΚΥΤ θα βγαίνουν μεμονωμένα, ένας από κάθε οικογένεια κάθε φορά, και ανά διαστήματα, πάντως όχι μαζικά…

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!