fbpx

Ν. Μηταράκης: “Πλέον βγαίνουν πάρα πολύ λιγότεροι” από τα ΚΥΤ – Ειδική κάρτα εισόδου/εξόδου σε κάθε δομή

Για κλιμακούμενη αυστηροποίηση των μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “Open”, επανέλαβε πως “τα μέτρα που ελήφθησαν στις δομές ήταν πιο αυστηρά από τα γενικά μέτρα”. Όπως εξήγησε, στις δομές υπάρχουν περιοριστικά μέτρα εξόδου στον αριθμό ατόμων που μπορούν να βγουν, τα οποία δεν ισχύουν στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, όπως επισήμανε, “είναι ελάχιστα πλέον τα άτομα που παίρνουν άδεια εξόδου. Πλέον βγαίνουν πάρα πολύ λιγότεροι, γιατί έχουμε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουμε δώσει τη δυνατότητα τα πιο πολλά προϊόντα που χρειάζονται οι διαμένοντες να πάνε στις δομές. Επίσης, στα νησιά έχουμε παγώσει το χρηματικό επίδομα του Απριλίου (που παίρνουν κάθε μήνα) από την Ύπατη Αρμοστεία, ώστε να μην υπάρχει έξοδος για να κάνουν ανάληψη χρημάτων κι έχουμε ζητήσει να μπει άμεσα από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ΑΤΜ σε κάθε δομή, ώστε ούτε αυτό να χρειάζεται”.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, “εξακολουθούμε να μην έχουμε κανένα κρούσμα στις δομές των νησιών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια ανησυχία και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά έχουμε πάρει μέτρα από 1η Μαρτίου με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου να υπάρχει κρούσμα. Δεν μπορούμε φυσικά να αποκλείσουμε κανένα κρούσμα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να περιορίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, τα οποία ενισχύουμε καθημερινά”.

Στην πρόθεση του υπουργείου είναι η δημιουργία ειδικής κάρτα εισόδου-εξόδου, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, ο διορισμός των νέων διοικητών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα ενισχύσει τον έλεγχο της πολιτείας μέσα στις δομές.

“Αυτές οι δομές, όπως δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαν κανόνες, δεν είχαν πύλη, δεν είχαν ασφαλή περίφραξη. Μέσα σε αυτήν την κρίση έχουμε προσπαθήσει και στις δομές που υπάρχει πρόβλημα έχουμε ενισχύσει όλα αυτά τα μέτρα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε σε λίγες μέρες σε όλη τη χώρα, αλλά την άλλη εβδομάδα, παραδείγματος χάρη, ορίζουμε διοικητές σε όλες τις δομές της ενδοχώρας που δεν υπήρχαν. Ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε δομή. Δημιουργούμε μία ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου σε κάθε δομή” κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!