Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων του Γ.Ν. Σάμου ανάρτησε πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία.

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς του Συλλόγου τα εξής αιτήματα.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων ή ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

• Να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην φύλαξη του Νοσοκομείου

• Να Προμηθευτεί το Νοσοκομείο το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό με προτεραιότητα στα Μέσα ατομικής προστασίας.

• Δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης.

Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Σάμου ανάρτησε πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου, εξέφρασε την συμπαράσταση του στους εργαζομένους και παρέδωσε υλικά ατομικής προστασίας στο Σύλλογο.

Με συμβολική παρέμβαση έξω από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Σωματείων του νησιού (Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Συνταξιούχων κλπ) και εργαζόμενοι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για την Υγεία (7/4) ανάρτησαν πανό, μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν τόσο με τους εργαζόμενους, όσο και με κόσμο της περιοχής, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους υγειονομικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη και απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία του νησιού, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους υγειονομικούς και στο Βοήθεια στο Σπίτι και ένταξη των ιδιωτών γιατρών στον κρατικό σχεδιασμό.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις, μοίρασμα ανακοινώσεων και κάλεσμα των εργαζομένων του νησιού να γραφτούν στα σωματεία τους έγινε σε διάφορα σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους δουλειάς του νησιού, ενώ αυτοκίνητο με μεγάφωνα έσπασε τη σιωπή σε Βαθύ και Καρλόβασι, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας από τα σωματεία του νησιού για συνέχιση του αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη για να μην μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το Δημόσιο σύστημα υγείας, που αυτή την περίοδο αποδείχτηκε περίτρανα το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή του και η απαιτούμενη ενίσχυσή του, η πλήρη ενίσχυσή του, η πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και η στελέχωση του.

Δηλώνει επίσης την ανάγκη επίταξης κλινικών και εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα δωρεάν.

Όσο για την ατομική ευθύνη που μας υπενθυμίζει συνεχώς η κυβέρνηση, τόσο εμείς θα της υπενθυμίζουμε την δική της ευθύνη.

Την μόνη ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι είναι στον κοινό αγώνα για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!