Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, δεδομένου του υπερπληθυσμού τους. Ωστόσο, όπως ανέφερε, έχουν παρθεί μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να προσληφθεί προσωπικό στις δομές αυτές.

Παράλληλα,ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, ενώ υπάρχει και εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί περισσότερο η κίνησή τους, ενώ σημείωσε ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται για άσκοπες μετακινήσεις τους θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών.

Τέλος, τόνισε ότι στα νησιά γίνονται καθημερινά έλεγχοι σε μετανάστες και πρόσφυγες που παραπονιούνται ότι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.

Πηγή: Ant1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here