Για άλλες τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου (ώρα 06:00) παρατείνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού, με βάση την κοινή απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως θα είναι “άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας κι επιμονής στο δόγμα-στόχο «Μένουμε Σπίτι»”.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως στο εξής, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν θα είναι δυνατή η δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις ΔΟΥ. Με νεώτερη απόφαση θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, και αυτό μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σε σχέση με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς, διευκρίνισε πως αυτοί δεν αφορούν πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης. Θα πρέπει, ωστόσο, να συνοδεύει την άσκησή τους αυτή τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό, όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. “Παιδιά με αυτισμό, πολίτες με σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφέρθηκε και σε κάποιους, λίγους, που “επιμένουν να προσπαθούν, με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες, να υπονομεύσουν την εθνική συλλογική προσπάθεια”. Όπως εξήγησε, σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από την Αθήνα, παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών. “Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Αυτοί οι λίγοι με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας διαλύσει.

Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική, γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου και θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους, λέγοντας: δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Να το ξέρουν και στις επόμενες ημέρες μένει αυτό να αποδειχθεί.

Είμαστε σε μία εξαιρετική καμπή. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη, να μην εφησυχάσουμε, να μη γκρεμίσουμε ό,τι μέχρι σήμερα με συνέπεια, με κόπο έχουμε χτίσει. Θα περάσει ο εφιάλτης. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!