Εκτός των εγκεκριμένων ορίων είναι ορισμένες τιμές στο πόσιμο νερό σε περιοχές ευθύνης του ενημερώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αυτό προκύπτει στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διεξάγει για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργούνται σε πάγια βάση από πιστοποιημένο εργαστήριο των Αθηνών, μετά από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν.

Ειδικότερα, οι δειγματοληψίες που παρουσίασαν τιμές εκτός ορίων αφορούν τις Κοινότητες Βουρλιωτών, Παγώνδα (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Ηραίον), Παλαιοκάστρου (συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Κέρβελη και Ποσειδωνίου), Πανδρόσου και Σπαθαραίων.

Οι Υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ενώ λαμβάνονται συνεχώς δειγματοληψίες για την παρακολούθηση των τιμών.

Για διάστημα μιας εβδομάδας, συνιστάται η αποφυγή χρήσης του νερού για πόση και πλύσιμο τροφίμων που θα καταναλωθούν ωμά. Το νερό είναι κατάλληλο για σωματική υγιεινή και καθαριότητα, καθώς και για μαγείρεμα μετά από 15λεπτο βρασμό.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου δηλώνει πως θα ενημερώσει σχετικά με την αποκατάσταση της καταλληλότητας του νερού αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των νέων δειγματοληψιών.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!