Παράκληση σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου με το Blue Star Myconos να τεθούν αυτοβούλως σε καραντίνα για τις επόμενες δυο βδομάδες απευθύνουν οι δήμοι Ανατολικής Σάμου και Ικαρίας.

Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο πλοίο-δρομολόγιο επέβαινε και ο 25χρονος, γιος γνωστού εφοπλιστή, που επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα και αντί να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για όσους επιστρέφουν εν μέσω της πανδημίας από το εξωτερικό, ο νεαρός ταξίδεψε μέχρι την Ικαρία, όπου και αποβιβάστηκε με φίλη και φίλο του.

Δεδομένου ότι το Blue Star Myconos συνέχισε το ταξίδι του για Σάμο, ο δήμος Ανατολικής Σάμου ζητεί από τους ταξιδιώτες αυτούς να παραμείνουν στις οικίες τους για 14 ημέρες και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος σήμερα μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Το ίδιο ζητεί και από όλους τους πολίτες που για διάφορους λόγους έχουν έρθει στο νησί της Σάμου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

“Είναι χρέος μας και είναι αυτονόητο ότι η μόνη έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στους γύρω μας, στις οικογένειές μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε, είναι η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων” τονίζει η δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου.

Νωρίτερα, και ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, απήθυνε την ίδια έκκληση:

Και το Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ικαρίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20/03/2020 με το πλοίο Blue Star Myconos, σε όλους όσους ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον νεαρό άνδρα που επέβαινε στο συγκεκριμένο πλοίο-δρομολόγιο και χθες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και σε όλους όσους έχουν έρθει στο νησί το τελευταίο διάστημα να παραμείνουν στη οικίες τους για 14 ημέρες.

Όπως ενημερώνει, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του περιστατικού με covid 19 και η ενημέρωση των κατοίκων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, καθώς και των επιβατών που ταξίδεψαν με το δρομολόγιο του πλοίου Blue Star Myconos την Παρασκευή 20/3/2020 από Πειραιά προς Ικαρία.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!