Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Ένα “λιτό στεφάνι εκ μέρους όλης της Σαμιακής κοινωνίας” κατέθεσε στο μνημείο της πλατείας Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου η τοπική δημοτική Αρχή, για να τιμήσει τη σημερινή εθνική επέτειο, “ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821”.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

“Είμαστε όλοι εδώ! Με σθένος, αποφασιστικότητα, ομοψυχία και σεβασμό στην ιστορία μας, θα βγούμε νικητές. Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη ότι «βρισκόμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Μένουμε σπίτι! Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους οικείους μας! Με αλληλοβοήθεια παραμένουμε υποστηρικτικοί στον άλλο, στον κάθε άλλο που έχει ανάγκη!” αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Το μήνυμα του Γιώργου Στάντζου

“25η Μαρτίου και ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τους προγόνους του, τιμά την ορθόδοξη πίστη του. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι ορθόδοξες εκκλησίες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες και η γαλανόλευκη θα έχει την τιμητική της” σημειώνει στο επετειακό μήνυμά του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως επισημαίνει, “η φετινή εθνική εορτή, χαραγμένη στο μυαλό μας για διαφορετικούς λόγους, εορτάζεται υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά πάντα με σεβασμό και λαμπρότητα για την Ανάσταση του Γένους μας. Τότε, οι Έλληνες αγνόησαν την υπεροχή των κατακτητών, αγωνίστηκαν, επαναστάτησαν και απέκτησαν την ελευθερία τους. Το 1821 αγωνιστήκαμε για ένα ελεύθερο κράτος. Σήμερα αγωνιζόμαστε απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, ύπουλο και καταστροφικό, για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ζούμε, κινούμαστε, αναπνέουμε εν μέσω πανδημίας. Ο ιός εξαπλώνεται, ο κίνδυνος αυξάνει, τα συστήματα υγείας, οι οικονομίες και η καθημερινή μας ζωή δοκιμάζονται σκληρά. Οι παράμετροι της σταθερότητας και της ασφάλειας κλονίζονται καθημερινά. Από τα περιοριστικά μέτρα δεν εξαιρείται κανένας μας. Η μεγάλη μάχη σήμερα δίνεται μέσα στα Νοσοκομεία από τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και όσους θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατέψουν εμάς τους υπόλοιπους.

Οι εχθροί μας σήμερα είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και ο φόβος. Και τη μάχη μας θα τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Μια τιτάνια μάχη, με γνώμονα την ατομική και συλλογική ευθύνη.

Φωτογραφία 2019: Νίκος Χουσάς

Ας αναλογιστούμε λοιπόν και ας πράξουμε σύμφωνα με το νόημα της 25ης Μαρτίου για να βγούμε νικητές, ας βαδίσουμε όλοι μαζί στον δρόμο για τον Αγώνα της Ελευθερίας. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο κληρονόμοι ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά άξιοι συνεχιστές του Έθνους μας.

Με πατριωτική αντοχή που κληρονομήσαμε και με σύνεση ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτείας. Αγωνιζόμαστε για την Αναγέννησή μας και τη διαφύλαξη των αξιών μας. Μέσα από την εθνική ομοψυχία και τη συλλογικότητα, η πατρίδα μας θα σωθεί και θα σταθούμε και πάλι όρθιοι. Αυτός είναι καιρός σύνεσης όχι πανικού. Επιστήμης, όχι στιγματισμού. Πραγματικών στοιχείων, όχι φόβων.

Χρόνια πολλά στο υγειονομικό προσωπικό που σώζει ζωές!

Χρόνια πολλά στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας που φυλάττουν Θερμοπύλες!

Χρόνια πολλά στους Έλληνες και στις Ελληνίδες!

«Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν», Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” καταλήγει το μήνυμα του κ. Στάντζου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!