“Καθυστερεί αδικαιολογήτως η άμεση και δραστική αποσυμφόρηση (έως την επιδιωκόμενη πλήρη εκκένωση) των ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο από τις πολλές χιλιάδες μεταναστών με μεταφορά τους εκτός των νήσων, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση” δήλωσε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως συμπλήρωσε, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον, πρότεινε τη μεταφορά ευπαθών ομάδων τους στην ενδοχώρα ως μέτρο πρόληψης από τη διάδοση του κορωνοϊού στα ΚΥΤ, “πρόταση που φαίνεται να απορρίπτεται, με το αιτιολογικό ότι… δεν υπάρχουν ακόμη κρούσματα στα ΚΥΤ!

Θα προκύψουν πολύ μεγάλες ευθύνες στην απευκταία εξέλιξη της εκδηλώσεως της ασθένειας στα στρατόπεδα. Άμεση δράση!!!” ζητεί-τονίζει ο περιφερειάρχης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν την υπηρεσία τους στα ΚΥΤ οι γιατροί που υπέγραψαν σύμβαση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να περιοριστεί ο φόρτος εργασίας που δέχονται τα Νοσοκομεία των νησιών από τη λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!