fbpx

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ψηφιακή πλέον η διδασκαλία στο Τμήμα ΜΠΕΣ στη Σάμο

Mε χρήση ψηφιακών μέσων και αξιοποιώντας λογισμικό ανοικτού κώδικα συνεχίζει, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, να προσφέρει το σύνολο των μαθημάτων του, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υλοποιώντας τις πρόσφατες κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κι αξιοποιώντας τις υποδομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, με έδρα στη Σάμο, ξεκίνησε ήδη τις πρώτες ημέρες της αναστολής της διά ζώσης εκπαιδευτικής διδασκαλίας, τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία με ψηφιακά μέσα για το σύνολο του ωρολογίου προγράμματος, χωρίς προβλήματα.

Από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου όλα τα μαθήματα του Τμήματος πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών, τόσο σε αριθμό, όσο και σε βαθμό διαδραστικότητας.

Τα κύρια συστήματα που αξιοποιούνται σε αυτή τη φάση είναι τα εξής:

• Το σύστημα ασύγχρονης εκπαίδευσης e-Class, το οποίο επιτρέπει τον διαμοιρασμό του υλικού, των σημειώσεων και παρουσιάσεων, την υποβολή ασκήσεων, την επικοινωνία μέσω email, αλλά και τη γενικότερη συνεργασία φοιτητών και καθηγητών. Το e-Class αποτελεί προϊόν ανοικτού λογισμικού, υλοποιημένο μάλιστα από “ελληνικά χέρια” μέσω του πανεπιστημιακού Δικτύου GU-net.

• Το σύστημα σύγχρονης εκπαίδευσης BigBlueButton (BBB), το οποίο είναι διεθνές σύστημα ανοικτού λογισμικού, και επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών τάξεων, όπου καθηγητές και φοιτητές μπορούν να έχουν πλήρη συμμετοχή μέσω υπολογιστών ή κινητών συσκευών, με εικόνα και ήχο, σε πραγματικό χρόνο.

Οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι του Τμήματος συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, με την υποστήριξη των κεντρικών υπηρεσιών και συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στόχο τόσο τη συνέχιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όσο και τη συνολικότερη υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα, η κοινωνία και η χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!