Ψυχραιμία και υπομονή, παραμονή στο σπίτι και τήρηση των κανόνων υγιεινής και ατομικής προστασίας συστήνει σε μήνυμά της για την πανδημία του κορωνοϊού η Αδελφότητα των Σαμίων της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, στη σχετική τοποθέτησή της αναφέρει:

“Αγαπητοί Σαμιώτες της διασποράς, φίλοι και μέλη της Αδελφότητας Σαμίων,

στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, εξαιτίας της πανδημίας και της ταχύτατης και εξάπλωσης του νέου ιού με την ονομασία COVID-19, ερχόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα και σε νέες υποχρεώσεις ως προς το άτομό μας, την οικογένειά μας αλλά και ως προς το κοινωνικό σύνολο.

Οι επιδημίες και η ιστορία μάς δίδαξαν ότι σωστές συνθήκες υγιεινής, η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική πειθαρχία, η αρωγή και η στήριξη στους αδύναμους και ευάλωτους είναι ο τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε.

Θεωρούμε δεδομένο ότι η συμπεριφορά όλων μας συνάδει με τις οδηγίες της ελληνικής Πολιτείας όπως αυτές εκδίδονται για παραμονή στα σπίτια μας και περιορισμό της εξόδου από αυτά.

Η σκέψη όλων μας είναι στις Σαμιώτισσες και στους Σαμιώτες που μένουν στο νησί μας.

Ευχόμαστε αυτή η δύσκολη περίοδος να περάσει αλώβητη για τους γονείς, τους συγγενείς, τους συμμαθητές, τους φίλους, τους κατοίκους του που είναι από άλλες περιοχές και μένουν εκεί.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μένουμε σπίτι μας και ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας όταν ερχόμαστε σε επαφή με συμπολίτες μας.

Η περίοδος θα είναι παρατεταμένη και εμείς χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση με στόχο να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία με τις λιγότερες απώλειες” τονίζει η Αδελφότητα των Σαμίων της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here