Δεν επηρεάζει σε αυτή τη φάση την Ελλάδα, η απόφαση της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο, να αναστείλει τη λειτουργίας της πλειοψηφίας των ταξιδωτικών της δραστηριοτήτων (οργανωμένα ταξίδια, ξενοδοχεία κλπ), μέχρι νεωτέρας, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη Σάμο, καθώς η TUI φέρνει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι στο νησί.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στέλεχος του οργανισμού, αυτή την περίοδο και ουσιαστικά μέχρι τα τέλη Απριλίου, η δραστηριοποίηση της TUI στην Ελλάδα είναι ελάχιστη και εντοπίζεται σε ελάχιστες πτήσεις σε Κρήτη και Ρόδο.

Την ίδια στιγμή τα ξενοδοχεία του ομίλου δεν είναι σε λειτουργία, αφού εκκινούν παραδοσιακά στις αρχές Μαΐου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η TUI, σε αυτή τη φάση, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αφορά κυρίως την Ισπανία και τα Κανάρια νησιά, προορισμοί 12μηνης λειτουργίας και η έγνοια της εταιρίας όπως τονίστηκε εντοπίζεται στην ασφαλή επιστροφή των πελατών της, από τους προορισμούς που έχει διαδοθεί ο ιός

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη, όπως τονίστηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Για παράδειγμα, ακυρώσεις πελατών της TUI σε τουριστικά πακέτα του Αυγούστου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ελπίδα όλων των εμπλεκομένων είναι η παρούσα κρίση να τελειώσει σύντομα.

Με γνώμονα το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλή πρόβλεψη για τίποτα, εν μέσω αυτών των συνθηκών, η TUI, όπως τονίστηκε, βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μετά την εκπνοή της απόφασης της κυβέρνησης (απαγόρευση της λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020), θα τοποθετηθεί αναλόγως.

Η TUI ως πάροχος ταξιδιωτικών τουριστικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα διαθέτει 49 ξενοδοχεία και το 2019 έφερε στην χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες.

Πηγή: Kathimerini.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!