Το Blue Star Μύκονος, εξακολουθεί να παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, καθώς μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας και πριν αυτό αναχωρήσει για τη Λήμνο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά σε λίγες ώρες, αλλά μέχρι τότε και με βάση το πρωτόκολλο οι επιβάτες του πλοίου θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Επιβάτης του πλοίου, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», κατήγγειλε ότι όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και καθώς δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ναυτικό, η επιβίβαση και η αποβίβαση των ταξιδιωτών έγινε κανονικά.

Να σημειωθεί ότι στη Λήμνο αποβιβάστηκαν 19 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ναυτικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και θα τα ξέρουμε μέχρι το μεσημέρι.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, είπε επίσης ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ναυτικού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Λουκάς Θωμάς, σε ανακοίνωση του για το περιστατικό, αναφέρει: κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε μεταξύ των λιμεναρχείων Καβάλας και Λήμνου, έγινε ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, ότι προσωπικό του πληρώματος του πλοίου Blue Star Mykonos, διεκομίσθη λόγω εμπυρέτου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Επειδή από την κλινική εικόνα και το ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η αιτιολογία του εμπύρετου (και άρα το περιστατικό για την ώρα θεωρείται ύποπτο κρούσμα), μέχρι να λάβουμε την επίσημη απάντηση σήμερα το απόγευμα από το Ινστιτούτο Παστέρ ότι δεν είναι κρούσμα κορωνοϊού, παρακαλούνται όσοι ταξίδεψαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου από και προς την Καβάλα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σχετικά με τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου.

Όπως είναι φυσικό οι επιβάτες αγωνιούν κι αυτό γίνεται αντιληπτό κι από το βίντεο που τράβηξε επιβάτης του πλοίου και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1:

Δείτε άλλο ένα βίντεο από την ίδια εκπομπή για την καραντίνα στο Blue Star Myconos:

Πηγή: ant1news.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here