Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Τις θέσεις της σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, οι οποίες έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια και στο Δημοτικό Συμβούλιο (Ανατολικής) Σάμου, υπενθυμίζει η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”.

Ο επικεφαλής της, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, επαναλαμβάνει πως “δεν πρέπει να υπάρχει στο νησί καμία δομή φιλοξενίας. Επειδή το νησί μας δέχεται το κύμα εισροών, πρέπει η κυβέρνηση να διαχειρίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση και να μετακινούνται άμεσα όλοι οι πρόσφυγες-μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου εκεί θα διευθετούνται όλα τα σχετικά αιτήματά τους.

Ως εκ τούτου, ποτέ η «Ανατροπή» δεν έχει αποδεχτεί καμιά δομή, ούτε «μικρή» ούτε «μεγάλη» στη θέση Ζερβού (και δεν υπάρχει καμία απόφαση ή συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα μικρό κέντρο με 1.500 άτομα). Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να υπάρχει και καμιά δομή που να σκιάζει το μέλλον του νησιού μας· γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο του ήδη υπάρχοντος Hot Spot στην πόλη της Σάμου”.

Κατά την “Ανατροπή”, “είναι επικίνδυνο να δίνουμε βάση σε οποιεσδήποτε εξαγγελίες ότι στην περιοχή της Ζερβού θα διαμένουν μόνο 1.200 ή 1500 άτομα. Εδώ και χρόνια έχει αποδειχτεί ότι σκοπός των ιθυνόντων είναι η παγίωση και η διαιώνιση του συγκεκριμένου προβλήματος”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!