Για ασύμμετρη απειλή που δεν έχει σχέση με προσφυγική κρίση έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στον “ΑΝΤ1” και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ο Νότης Μηταράκης υπερασπίστηκε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των αιτήσεων ασύλου, σημείωσε πως “σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ζούμε μια δύσκολη κατάσταση” και διαβεβαίωσε ότι “θα τα καταφέρουμε”.

“Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί” συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι αφενός “συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα” και αφετέρου “διεθνοποιούμε το πρόβλημα”.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι “η ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων είναι δική μας” και αυτό “θα το κάνουμε αποτελεσματικά”.

Ερωτηθείς για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, για τα οποία υπήρξαν εντάσεις τις προηγούμενες μέρες, είπε πως αυτή τη στιγμή “όλη η προσπάθεια είναι στην προσπάθεια διαχείρισης των συνόρων. Για τα κλειστά κέντρα κάνει ο πρωθυπουργός διαπραγμάτευση με την τοπική κοινωνία”.

Επανέλαβε ότι το τετράπτυχο για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης είναι “φύλαξη συνόρων, επιστροφές, κλειστά κέντρα και διεθνοποίηση των συνόρων”.

Απαντώντας, τέλος, για το αν υπάρχει στο πλάνο η χρήση ξερονησιών για κλειστά κέντρα, απάντησε ότι “η συζήτηση για το πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα είναι ανοιχτή”, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη τοπικών φορέων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη “όλοι συμφώνησαν ότι τα κλειστά κέντρα είναι καλύτερα από τη σημερινή κατάσταση στη Μόρια, τη ΒΙΑΛ και το Βαθύ”.

Πηγή: “Ant1”

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!