fbpx

Αλκ. Στεφανής: “Τώρα θα έρθουν προς τα νησιά, ενισχύουμε εκεί την άμυνά μας”

Τα νησιά επιδιώκει να «οχυρώσει» η κυβέρνηση, προς αποτροπή νέου κύματος μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, μετά το μπλόκο στον Έβρο.

Μιλώντας στον «Ant1», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εξήγησε πως μετά τις ενέργειες που έγιναν στο χερσαίο κομμάτι των συνόρων, στον Έβρο, «και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε εκεί, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, διότι θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα πίεση από την πλευρά της Τουρκίας». Όπως είπε, «τώρα ασχολούμαστε με το κομμάτι των νησιών», καθώς «κατανοούμε ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν οι μετανάστες στο κομμάτι των χερσαίων συνόρων, τώρα θα έρθουν προς την πλευρά των νησιών. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, με πολλά νέα επιχειρησιακά μέτρα τα οποία παίρνουμε ενισχύουμε την άμυνά μας, την αποτροπή μας, την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας».

Σύμφωνα με τον ΥΦΕΘΑ, όπως «άκρως απαγορευτική, σκληρή και αποφασιστική» ήταν η ελληνική αντίδραση στον Έβρο, «το ίδιο κάνουμε και εδώ, στα νησιά, έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει, εμείς δεν αφήνουμε τον καιρό να είναι βοηθός μας. Εμείς χθες το βράδυ, που είχε 4 με 5 μποφόρ, οι δυνάμεις μας ήταν έξω. Επιχειρούσαν παρόλο που ήταν μηδενικές οι ροές, είμαστε εκεί. Τις δικές μας δυνατότητες, τις δικές μας αντιδράσεις εξετάζουμε και με αυτές επιχειρούμε να ρυθμίσουμε όλο το επιχειρησιακό περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Στεφανής.

«Εμείς δεν ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε να πάνε όλα καλά. Είναι σαφές το μήνυμα το οποίο δίνουμε προς όλους. Τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες, τους διαχειριζόμαστε σαν τέτοιους. Βλέπετε τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται και όλη τη διαδικασία. Βλέπετε ότι έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες ασύλου και το μήνυμα προς αυτούς είναι ξεκάθαρο: Μην έρθετε στη χώρα μας» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως επισήμανε, η κατάσταση των τελευταίων ημερών στα σύνορα «έδωσε ένα εξαιρετικό καλό, αποκάλυψε τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων. Ομόνοια, σύμπνοια, φιλοπατρία, και το εισπράττουμε καθημερινά. Χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να μας προσφέρουν τον εαυτό τους. Παιδιά του σχολείου, γυναίκες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό. Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία. Χθες δέχτηκα τηλεφώνημα βετεράνου 97 χρόνων ο οποίος ζητά να πάει στις Καστανιές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η συνοχή, η αγάπη και η σύμπνοια θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μαζί βεβαίως με τις άκρως επαγγελματικές, ψύχραιμες και λελογισμένες επιχειρησιακές μας ενέργειες».

Αναφερόμενος στη διαχείριση όλων αυτών που παράνομα εισέρχονται αυτές τις ημέρες στη χώρα, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Μηταράκη το έχουν ολοκληρώσει και σύντομα θα το δείτε να εξελίσσεται. Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι, ήδη έχουμε αλλάξει την επιχειρησιακή λογική μας. Έχουμε επιθετική προωθημένη επιχείρηση και διασφάλιση των συνόρων, Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Θα πρέπει, όμως, να αναλογιστούμε πως είναι άλλο το χερσαίο περιβάλλον, άλλο το θαλάσσιο. Πολύ πιο περιορισμένο το χερσαίο, πολύ πιο εκτεταμένο κι απρόβλεπτο το θαλάσσιο. Το γνωρίζουμε, ζούμε σε αυτό, το υπηρετούμε χρόνια. Είναι εξαιρετική η συνεργασία λιμενικού και Ενόπλων Δυνάμεων, τα αποτελέσματα είναι ορατά» ανέφερε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή στον Ant1:

Βρείτε πρώτοι τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!