Επιστολή προς τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη με την οποία ζητούν να μη λειτουργήσουν τμήματα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων (ΔΥΕΠ) στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου έστειλαν οι γονείς – μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου:

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή αυτή:

Μέσα σε περίοδο έντονης ανησυχίας των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών, λόγω της κλιμάκωσης του μεταναστευτικού ζητήματος, δυναμικών αντιδράσεων λόγω των πρόσφατων επιτάξεων ιδιωτικών γαιών, καθώς και αύξησης των κρουσμάτων του COVID-19 παγκοσμίως, με λύπη μας πληροφορούμαστε πως επίκειται η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ΔΥΕΠ σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Ο Σύλλογός μας, σε πρόσφατη συνάντησή μας, σας εξέθεσε τις ανησυχίες και τις προτάσεις σχετικά με την λειτουργία των ΔΥΕΠ. Ανησυχίες οι οποίες προκάλεσαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά μαζικές αντιδράσεις γονέων που είχαν ως επιστέγασμα την απομάκρυνση των μαθητών από τον σχολικό τους περιβάλλον, για μακρό χρονικό διάστημα, ως έσχατο μέσο αντίδρασης.

Ως γιατρός και καθηγητής Ιατρικής, γνωρίζοντας επακριβώς τους κινδύνους που εγκυμονούν από το συγχρωτισμό παιδιών μικρής ηλικίας, σε πολυπληθείς σχολικές μονάδες με παιδιά που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, σας παρακαλούμε να αντιλήφθείτε την αγωνία μας και να καταβάλετε οποιεσδήποτε προσπάθειες ώστε να μην λειτουργήσουν τα τμήματα ΔΥΕΠ εντός των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ως γονείς θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να στερείται από κανένα παιδί οιοσδήποτε χρώματος, φυλής και ηλικίας, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι κυρίως και πρωτίστως μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία“.

Εν τω μεταξύ έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου συγκαλείται την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 18.00 στο χώρο συνεδριάσεων του συλλόγου, με αποκλειστικό θέμα “Λειτουργία των ΔΥΕΠ”.

Η παρουσία σας είναι επιτακτική για τη λήψη αποφάσεων“, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.