fbpx

Στάση εργασίας δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων στη Σάμο στις 26/2

Τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την “κρατική βία” εναντίον πολιτών στα νησιά του μεταναστευτικού, προκήρυξαν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 12:00 έως 16:00, ενώ στις 12:30 οι εργαζόμενοι θα μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν οι προκηρύξεις των συνδικαλιστικών σωματείων:

Εργατικό Κέντρο Σάμου:

“Από το πρωί σήμερα είναι σε εξέλιξη μια πρωτοφανής και βάρβαρη επίθεση που διέταξε η κυβέρνηση με χημικά, δακρυγόνα, αύρες και ΜΑΤ εναντίον του λαού της Μυτιλήνης και της Χίου που αγωνίζονται για να μη γίνουν τα νησιά μας τα κέντρα συγκέντρωσης-φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν διστάζει, θυμίζοντας μαύρες στιγμές της ιστορίας μας, να διατάξει τις δυνάμεις καταστολής που έστειλε στα νησιά να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις εισβολής και κατοχής, αιματοκυλώντας όσους αγωνίζονται για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές απελπισμένων ψυχών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συμμετείχε, από το πρωί στις σημερινές κινητοποιήσεις στη θέση ΖΕΡΒΟΥ καλώντας και τους εργαζόμενους του νησιού να πάρουν μέρος σ’ αυτές, εκφράζοντας τόσο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους λαούς των νησιών μας όσο και απαιτώντας να μην υπάρχει κανένα κέντρο-φυλακή στα νησιά μας.

Κλιμακώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων της Σάμου κηρύττει 4ωρη πανσαμιακή πανεργατική στάση εργασίας από τις 12.00΄ έως τις 16.00΄ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και καλεί τους εργαζόμενους και τον σαμιώτικο λαό να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.30΄ στην Πλατεία Πυθαγόρα εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους λαούς των νησιών μας και

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

  • Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά μας.
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα, κλειστά ή ανοιχτά.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι εργασίες στου ΖΕΡΒΟΥ. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
  • Η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της.
  • Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία.
  • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.
  • Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει.
  • Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το μαζικό εγκλωβισμό”.

Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ:

“Όλες και όλοι στην στάση εργασίας , που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το νησί της Σάμου στις 26-2-2020 και ώρα 12 το μεσημέρι και έως την λήξη του ωραρίου.


Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, τους φορείς και όλο τον λαό του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26-2-2020 και ώρα 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.


Ενάντια στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, που με το δόγμα ΝΟΜΟΣ και ΤΑΞΗ προσπαθεί να επιβάλει την δημιουργία στα νησιά μας τεράστιων φυλακών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Απαιτούμε:


• Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά μας. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό.


• Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.


• Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα, κλειστά ή ανοιχτά. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι εργασίες στου ΖΕΡΒΟΥ. Στη Σάμο να υπάρχει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και η ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της.


• Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία.


• Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.


• Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει.


• Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημίες από τον εγκλωβισμό
“.

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου:

H Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που διέταξε η κυβέρνηση με χημικά, αύρες, δακρυγόνα στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου που αντιστέκονται, όπως κι εμείς για να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ζωών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη πανεργατική στάση εργασίας 12μ -4μμ που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Σάμου αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30μ στην Πλ. Πυθαγόρα.

Απαιτούμε:
* Να φύγουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ από τα νησιά
* Ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις, το βιος των συμπολιτών μας
* Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα
* Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot. Δεν θέλουμε ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά, στη Σάμο
* Κατάργηση συμφωνίας Ελλάδας – ΕΕ – Τουρκίας. Να δεχτεί η ΕΕ πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες της.
* 100% αποζημίωση των πληγέντων από τον μακροχρόνιο εγκλωβισμό“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!