Τις κινητοποιήσεις του λαού και των φορέων του με στόχο τον άμεσο, μαζικό απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών στηρίζει το ΚΚΕ, «για να μην υπάρχει κανένα κέντρο φυλακή στα νησιά ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό».

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του κόμματος καλεί τον λαό του νησιού να λάβει μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις και «να μην περάσει η κοροϊδία και η τρομοκρατία της κυβέρνησης».

Ζητεί «κανένας να μην πέσει στην παγίδα του μικρότερου κακού (“αφού δε μπορούμε να το αποφύγουμε, ας κρατήσουμε ΚΥΤ των 1.200”), όπως προτείνουν διάφορες δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι συμπολίτες μας. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό που βιώνουμε στην πόλη της Σάμου σήμερα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο λαός του νησιού πρέπει να δώσει τη μάχη με θέσεις και αιτήματα που θέτουν στο στόχαστρο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. «Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα προς το συμφέρον των κατοίκων, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων η χώρα μας αποτελεί πέρασμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Η τοπική Τομεακή Επιτροπή υπογραμμίζει πως οι θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό «είναι σταθερές και συνεκτικές, γι’ αυτό και είναι οι μόνες ρεαλιστικές. Δε φάσκουν και αντιφάσκουν:

– Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την ΠΝΠ για τις επιτάξεις.

– Άμεσος μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

– Κανένα κέντρο φυλακή να μην υπάρχει στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό. Να κλείσει το υπάρχον στο Βαθύ. Να σταματήσουν τα έργα στη Ζερβού.

– Στη Σάμο να δημιουργηθεί ένα μικρό κέντρο υποδοχής, ταυτοποίησης και υγειονομικής περίθαλψης. Έπειτα να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική χώρα, όπου σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής να υποβάλλουν τα αιτήματά τους (άσυλο κλπ) και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

– Η κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από της συμφωνίες της ΕΕ που εγκλωβίζουν στη χώρα μας τους πρόσφυγες και μετανάστες (ΕΕ-Τουρκίας, συνθήκη Δουβλίνου).

– Η ΕΕ που έχει βάλει το χεράκι της σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν ξεριζωμένους να ανοίξει τις πύλες των χωρών της για την υποδοχή και φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων.

– Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ.

– Αποζημιώσεις στο 100% όσων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Αυτές τις θέσεις εκφράσαμε και στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Το ΚΚΕ είναι απέναντι στις θέσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι οποίες δε θίγουν σε τίποτα την πολιτική της ΕΕ.

Τώρα είναι η ώρα μαζικού ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική αυτή. Οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες πρέπει να βρεθούν μαζί με τους υπόλοιπους νησιώτες στην πρώτη γραμμή του αγώνα» τονίζει καταληκτικά η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!