Σε 26 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το μεταβατικό Εφετείο Αιγαίου τον 40χρονο καθηγητή μαθηματικών που υπηρετούσε στο Γενικό Λύκειο Μαραθοκάμπου και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε τρία χρόνια κάθειρξη, με την κατηγορία της προσβολής της αιδούς με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η δίκη διήρκεσε 20 ώρες, ενώ κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η δίκη συνεχίστηκε χωρίς τον κατηγορούμενο καθηγητή αλλά, και χωρίς συνήγορο υπεράσπισής του, αφού το δικαστήριο δεν δέχτηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή το νέο αίτημα του κατηγορουμένου για αναβολή προκειμένου να παρουσιαστεί ο δικηγόρος του, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επερχόταν η παραγραφή του αδικήματος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν μαθητές, ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και γονείς για την υπόθεση την οποία γνώριζαν από το 2012. Οι μάρτυρες στην κατάθεσή τους τόνισαν ότι με τη συμπεριφορά του ο καθηγητής τραυμάτισε ψυχολογικά τους μαθητές και δημιούργησε  αρκετά  προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Όπως ανέφεραν, από την αρχή της παρουσίας του στο σχολείο, ο καθηγητής έδειξε ότι είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο παράδοσης του μαθήματος και  χρησιμοποιούσε εκφράσεις και χειρονομίες με σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η υπόθεση αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα στον Άρειο Πάγο. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της δίκης στο Εφετείο γονείς και μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση κι έκαναν λόγο για δικαίωση μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δικαστικού αγώνα.

ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!