“Τσαμπουνοσύναξη” με Σαμιώτες τσαμπουνιέριδες κι άλλους 50 μουσικούς από όλο το Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα διοργανώνουν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην πόλη της Σάμου ο δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος «Καπετάν Λαχανάς».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβίωση της “περατζάδας”, στις 11:45, με αφετηρία από το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος “Καπετάν Λαχανάς” στο Άνω Βαθύ.

Δεύτερο σημείο συνάντησης της “περατζάδας” είναι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος στις 12:00 και τρίτο η πλατεία δημαρχείου στον Άγιο Σπυρίδωνα στις 12:45, η κατεύθυνση της οποίας θα είναι προς τους εμπορικούς δρόμους της πόλης έως το Δικαστικό Μέγαρο.

Η επιστροφή στην πλατεία Πυθαγόρα στις 14:00 θα περιλαμβάνει αναβίωση εθίμων από τους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως το γαϊτανάκι μέσα στον δρόμο της παραλιακής οδού με τη συνοδεία των τσαμπούνων.

Στην πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με τσαμπούνες και πνευστά, καθώς και δωρεάν σουβλάκια, τηγανίτες, κρασί και ούζο!

Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Σάμου, Χορευτικός Όμιλος Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ, Ένωση Μικρασιατών Σάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Ωκυρρόη η Σαμία”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου “Η Πηγή της Μάννας”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου “Αρίσταρχος ο Σάμιος”, ο Εκπολιτιστικός κι Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών κι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί την 79 ΑΔΤΕ για τη διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Σάμου, όπου θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για τους φιλοξενούμενους μουσικούς από όλο το Αιγαίο.

Ευχαριστεί, επίσης, τους χορηγούς του για την υποστήριξη στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που πρώτη φορά πραγματοποιείται στο νησί:

  • Τον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ: BLUE STAR FERRIES
  • Τους ΑΣΗΜΕΝΙΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ: «Franchise Σκλαβενίτης στη πόλη της Σάμου», Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και Ποτοποιία Φρατζέσκος
  • Τους χορηγούς: Όμιλο Επιχειρήσεων Χριστινίδη, Doryssa seaside Resort, Όμιλος Εταιρειών Ζαρμπάνη, Εμπόριο και Αντιπροσωπεία Τροφίμων Μένεγα Εμμανουήλ, Κρεοπωλείο Δημήτρη Μάρκου, Κρεοπωλείο MEAT 2 MEET Γιάννη Λεβισιανού, Κρεοπωλείο Εμμανουήλ Κνίτη Ο.Ε., Ποτοποιία Ούζου Εμμανουήλ Γιοκαρίνη και Αρτοποιείο Βαλωμένος.