fbpx

Ένωση Μικρασιατών Σάμου: Στις 14 & 15/3 η χοροθεατρική παράσταση “Μια αγάπη δυο θεοί”

Τη χοροθεατρική παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο του Μικρασιάτη-Ρεθυμνιώτη συγγραφέα Παρασκευά Συριανόγλου “Μια αγάπη δυο θεοί” παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Σάμο η τοπική Ένωση Μικρασιατών.

Θα ανεβεί σε δύο παραστάσεις, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου,στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου με ώρα έναρξης 19:30 (προσέλευση 19:15). Τιμή εισόδου 8 ευρώ.

Το βιβλίο τιμήθηκε και παρουσιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Την παράσταση πλαισιώνουν 60 χορευτές και ηθοποιοί των τμημάτων χορού και της χορωδίας του συλλόγου, τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί και η παιδική χορωδία.

Σε ένα ταξίδι από τη Σμύρνη ως την Κωνσταντινούπολη κι από τον Πόντο μέχρι την ιερή Καππαδοκία, μέσα από χορούς και τραγούδια θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας της Αιβαλιώτισσας Φωτεινής Τσακανίκα.

Η ιστορία της ζωής της μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αϊβαλί (Κυδωνίες) και γεύτηκε τον παράδεισο της ελληνικής Ανατολής μαζί με τον ξεριζωμό των Χριστιανών από τις πανάρχαιες εστίες τους. Γνώρισε τον πρώτο διωγμό του 1914 κι επέζησε, με όπλο την πίστη της και την αγάπη της για τη ζωή. Και στο τρομερό 1922, όταν η Φωτεινή άγγιξε τον θάνατο, η καλή της μοίρα θέλησε να σωθεί και να βρει την ευτυχία κοντά σε έναν Αλεβίτη αξιωματικό, που την έσωσε. Την αγάπησε και τον αγάπησε, δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια, φέρνοντας στο κόσμο τέσσερα παιδιά, που τα μεγάλωσαν με τις αξίες της ανθρωπιάς και της αγάπης. Μέχρι τον θάνατό της παρέμεινε στα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας, δίχως να προδώσει ποτέ ούτε την πατρίδα της, ούτε τη θρησκεία της, κρατώντας πάντα αναμμένη την όμορφη καντήλα και τις οκτώ εικόνες από το πατρικό της σπίτι, που τα άφησε στα παιδιά της ως τα πολυτιμότερα πράγματα της ζωής της. Η συνέχεια επί της σκηνής του αμφιθεάτρου του Γενικού Λυκείου Σάμου…

Εισιτήρια θα προπωλούνται από τις 24 Φεβρουαρίου στα παρακάτω σημεία:

Βαθύ: Κατάστημα λευκών ειδών Σωτηρίας Παπακοσμά.

Βαθύ-παραλιακή: Κατάστημα Press & Snack.

Πυθαγόρειο: Κατάστημα παιδικών ειδών “Η φωλίτσα”,

καθώς και στα τηλέφωνα 6973 025220, 6979 427307.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!