Και η Σάμος έδωσε το πρωί της Πέμπτης δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό που οργάνωσε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι διαδηλωτές -κάτοικοι και φορείς από Σάμο, Λέσβο, Χίο – άπλωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα επί της Βασ. Σοφίας, όπου προσωρινά αποκλείστηκε η κυκλοφορία, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

“Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τονίζοντας ότι “θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις”.

“Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις, αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε” ξεκαθάρισε ο κ. Μουτζούρης.

Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Η παρουσία τους προκάλεσε αντιδράσεις και συνθήματα εναντίον τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από τη συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε-διαβάστε απόψε το βράδυ στο SamosVoice.gr αναλυτικό ρεπορτάζ με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τη σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας!