Και η Σάμος έδωσε το πρωί της Πέμπτης δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό που οργάνωσε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι διαδηλωτές -κάτοικοι και φορείς από Σάμο, Λέσβο, Χίο – άπλωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα επί της Βασ. Σοφίας, όπου προσωρινά αποκλείστηκε η κυκλοφορία, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

“Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τονίζοντας ότι “θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις”.

“Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις, αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε” ξεκαθάρισε ο κ. Μουτζούρης.

Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Η παρουσία τους προκάλεσε αντιδράσεις και συνθήματα εναντίον τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από τη συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε-διαβάστε απόψε το βράδυ στο SamosVoice.gr αναλυτικό ρεπορτάζ με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τη σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here