Επιχορήγηση σε τρεις συλλόγους της Σάμου για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θα τη λάβουν, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, μετά και την αποδεδειγμένη- καθιερωμένη διαχρονικά δράση τους στη διοργάνωση καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο Αθλητικός Ψυχαγωγικός και Εξωραϊστικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Η Ανατολή” ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος “Ο Καπετάν Λαχανάς” και ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου Σάμου “Η Κυβέλη”.

Συνολικά 19.500 ευρώ θα δοθούν φέτος σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου για καρναβαλικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων για την  ανάδειξη τοπικών εθίμων.

Για να είναι δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων αυτών προς τους συλλόγους, πέρα από τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα έως 15/12/2019, θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρεται από τους διοργανωτές ότι οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η εκταμίευση θα γίνει μετά την προσκόμιση στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου των τιμολογίων δαπανών τα οποία θα έχουν εκδοθεί στην επωνυμία των συλλόγων.