Το πρόγραμμα ενίσχυσης των νοσοκομείων PHILOS, στο οποίο ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες 1.100 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία των νησιών και των περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, παρουσιάστηκε στη συνάντηση εργασίας που είχαν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Μηταράκη και για την πρόσληψη 51 γιατρών στα ΚΦΜΠ και ΚΥΤ όλης της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον καθολικό εμβολιασμό που έχει γίνει σε μετανάστες και πρόσφυγες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών και στα Κέντρα Φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΟΔΥ μέσα στο 2020, βάσει του οποίου πρόσφυγες και μετανάστες εμβολιάζονται άμεσα κατά την άφιξή τους στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Μηταράκης συμφώνησε στην περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών και των περιοχών που φιλοξενούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση, στο υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κι ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.