Στο “Οινόραμα”, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο και ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας, που θα διεξαχθεί 3 με 5 Μαΐου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχει και φέτος ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

Η έκθεση θα λειτουργήσει τρεις ημέρες (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, 3-5 Μαΐου) με ώρες λειτουργίας 10:00-19:00 και τη Δευτέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες.

Οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα φημισμένα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ στο Stand 73 της Αίθουσας 2 της έκθεσης.

Στην Αίθουσα 3, στο Stand 66 παρουσιάζονται και τα κρασιά της ΝΟΠΕΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Σάμου.

Περισσότερα για την έκθεση Οινόραμα

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο και ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας, θα διεξαχθεί 3 με 5 Μαΐου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν εξασφαλίσει θέση στο φετινό Οινόραμα, καθιστώντας το «sold out» από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πάνω από 2.000 κρασιά από 300 και πλέον οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο με καθιερωμένα εμπορικά σήματα, με νέες κυκλοφορίες και με την καταπληκτική εσοδεία του 2019 ―αναμφίβολα μία από τις καλύτερες των τελευταίων 50 ετών. Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις και πολλές επιμέρους γευστικές δοκιμές.

Οι οργανωτές αναμένουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και ενδεικτικά αναφέρεται πως στο Οινόραμα ανοίγονται κάθε χρόνο πάνω από 25.000 φιάλες κρασί. Ανάμεσα στις χιλιάδες ετικέτες της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλύτερες και πιο ακριβές του ελληνικού αμπελώνα, κρασιά-εκπροσώπους όλων των ονομασιών προέλευσης της χώρας και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που είναι, τη στιγμή αυτή, η αιχμή του δόρατος του ελληνικού κρασιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες επισκέπτες έχει η αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» του Οινοράματος, με πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία καθώς και το αντίστοιχο «wine bar» που φιλοξενεί ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (π.χ. κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή παλαιωμένα μέσα στη θάλασσα) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Ανανεωμένη είναι φέτος και η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, μία «έκθεση μέσα στην έκθεση», που πρώτο το Οινόραμα υλοποίησε ως ιδέα, πριν από 15 χρόνια. Στην Πλατεία Γευσιγνωσίας παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour»), όπου δηλαδή ο επισκέπτης δοκιμάζει «ασυνόδευτος» και με τους ρυθμούς του, επιλεγμένους οίνους (πάνω από 250 ετικέτες) πριν αρχίσει να περιπλανιέται μέσα στην κυρίως έκθεση. Η είσοδος στην Πλατεία Γευσιγνωσίας, που φέτος θα στεγαστεί σε μία μεγάλη εξωτερική τέντα στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου, επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες επισκέπτες.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!