Τον δήμο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε τη Δευτέρα η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Stella Ronner-Grubacic, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη Μεταναστευτικής και Εξωτερικής Πολιτικής της ολλανδικής πρεσβείας, Manon Albert.

Στη συνάντηση, εκτός από τον δήμαρχο, Γιώργο Στάντζο, συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δέσποινα Κάιλα, η επίτιμη πρόξενος της Ολλανδίας, Βασιλική Μαλαγάρη, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, Μάνος Γιοκαρίνης, και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, δεδομένου ότι η ολλανδική αγορά είναι από τις σημαντικότερες αγορές του νησιού, όπως επίσης και θέματα φορολογικών ελαφρύνσεων και παροχής κινήτρων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως επίσης και ο ρόλος των ΜΚΟ.

Η πρέσβειρα δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ολλανδική κυβέρνηση όλα όσα ειπώθηκαν σ’ αυτή την “τόσο εποικοδομητική”, σύμφωνα με τον δήμο, συζήτηση και εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας το συντομότερο δυνατό.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!