“Δεν θα πάμε την Πέμπτη να συναντηθούμε με τους αρμόδιους υπουργούς. Θα πάμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών” τόνισε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος. Λίγο αργότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, έκανε γνωστό πως θα ζητήσει αναβολή της συνάντησης, λόγω των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες μετά τις χθεσινές εξαγγελίες για επιτάξεις ακινήτων για κλειστές δομές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη, ο κ. Στάντζος σημείωσε ότι έμαθε για την επίταξη λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, είπε στην ίδια εκπομπή ότι “σε κανέναν Έλληνα σε καιρό ειρήνης δεν αρέσει να ακούγεται ο όρος επίταξη”.

“Δεν γίνεται τα κλειστά κέντρα να στεγάσουν τον τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών που υπάρχει στα νησιά” είπε ο κ. Μουτζούρης και πρόσθεσε: “Εμείς αυτό που ζητάμε είναι όχι κλειστά κέντρα, αλλά να σταματήσουν να έρχονται μετανάστες. Θέλουμε να επωμιστούν το βάρος του προσφυγικού και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Δεν είμαστε αποκούμπι ψυχών” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Πηγή: Ant1