Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Αθήνα “προκειμένου να διατρανώσουμε όλοι μαζί τα αιτήματά μας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα” καλούν ο δήμος Ανατ. Σάμου, οι δημοτικές Αρχές Λέσβου και Χίου, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Ζητούν από τους επαγγελματικούς κι επιστημονικούς συλλόγους, τους φορείς του νησιού, την Αδελφότητα και τους Συλλόγους Σαμίων κι όλους τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες να δώσουν το παρών την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη λεωφόρο Βασίλισσας Σοφίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, με βάση την ειλημμένη απόφασή του, δηλώνει ότι:

“1. Δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως αυτός ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό ΥΕΘΑ κ. Στεφανή στις 20/11/2019.

2. Βασικός στόχος και αίτημά μας είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των νησιών μας από πρόσφυγες και μετανάστες, με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. ΜΟΝΟ μικρές δομές πρώτης υποδοχής και καταγραφής στα νησιά με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και παραχώρησή του γηπέδου στον δήμο Ανατολικής Σάμου.

4. Ενίσχυση με προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ” ξεκαθαρίζει η τοπική δημοτική Αρχή.

Ο περιφερειάρχης

Με τη σειρά του, και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καλεί τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες στη συγκέντρωση της Πέμπτης, “για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση, στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι”.

Όπως κάνει γνωστό, στις 11:00 της ίδιας ημέρας, ο ίδιος και οι νησιώτες δήμαρχοι έχουν κληθεί από την κυβέρνηση για τη δεύτερη σύσκεψη επί του θέματος.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!